Küp şeker, bildiğimiz kristal şekerden, halk diliyle toz şekerden yapılır. Küp şeker üretiminde fazla iri kristalli olmayan şekerler tercih edilir.
Küp şeker üreticileri piyasa şartları nedeniyle şekeri genellikle şeker fabrikalarından temin ederler. Küp şeker üretimi, özetle kristal şekerin makinada belli şekildeki kalıplara preslenmesi ve takiben kurutulması işlemidir. Üretim aşamasında içerisine herhangi bir ilave madde katılmaz. İşlem sırasında buhar da kullanıldığı için küp şeker dağılmaz. Maliyeti, kullanılan makinaya, çalıştırılan iş gücüne ve diğer giderlere bağlıdır.
merhaba ben de merak etmiştim.araştırdım ...küp şeker yapılırken şekeri birbirine yapıştırmak için hayvan kemiklerini yüksek ısıda eritip kesme şeker haline getiriyorlar.
Arkadaşlar , ben küp şeker üreticisiyim. Küp şekerin içinde , toz şeker ve sudan başka hiçbir şey yoktur.Çayınızın üstüne çıkan o yağda yapışmayı önlemek için kullanılan steril yağıdır. Bitkisel yağdan yapılır.Güvenle tükete bilirsiniz...
Delinin biri kuyuya taş atiyor bir sürü akıllı onu cikaramiyor küp seker sadece su ile yapiliyor buharlastirilmis su ile icinde herhangi hicbir katki yoktur. Birisi ortaya bir b.o.k atsada herkes inansa ne kadar cahil bir milletiz demekki almanlar dogru demis döner yiyenin cocuğu düşüyor bu ve buna benzer karalamalara destek olan kus beyinlileri kiniyorum ( m.r.v küp seker) yön krl üys
slm ben 1993 yılından bu gune kadar küp şeker fabrikası işletiyorum ve bugune kadar şekerin içine ne katıyorsunuz sorusunu cevaplamakla gecti ömrüm arkadaşlar küp şekerin içerisinde kesinlikle hiç bir katkı madesi yoktur toz şekerin fabrikalardan gelerek hafif şekilde rutubetlendırıp şeker kalıplarına doldurulur ve pıresleme dedıgımız makınalarla tel banta dökulur ve fırınlara gırer yaklasık 5 dakkika kadarfırınlarda kuruyan şeker daha sonra şoklama ünitesindengecerve paketlemeye sunulur başka bı şeklıde yoktur içiniz rahat bı şekılde kulana bılırsınız.öyle koca karı hıkayelerınede aldırış etmeyın.
Arkadaşlar madem kemik yüksek ısıda eritiliyor, sonra yüksek ısı kesilince katılaşıyor o halde tekrar eritebilmek için aynı ısıyı vermek gerekir ki tamamen eriyebilsin ve çayımızı içelim. Sizce bir kemiği eritebilmek için 100 C. yeter mi?
Ben de kemikle yapıştırılır diye bir şehir efsanesi duymuştum çalışan arkadaş öyle bir şey yok diyor inanıyorum ama ateş olmayan yerden de duman çıkmaz
Küp şeker yapmak için en ucuz yöntemmiş, ağartılmış insan dışkısı kullanıyorlarmış. Ülkemizde yılda 40 000 ton kesme şeker üretilmekte imiş, bunun için gereken ağartılmış insan dışkısı yaklaşık 1000 ton civarında, bunu da 1 lira vererek girdiğimiz wc'lerden temin edip işleme sokuyorlarmış. Keşke kemik tozu kullansalardı...
arkadaşlar şekeri birbirine neden hayvan kemiklerinden yapılma madde ile yapıştırsınlar hangi devirdeyiz millet marsa gidecek yakında biz neylerle uğraşıyoruz.
İmalatçı olduğunu söyleyen bir kaç kişi yorum yazmış ben birşey öğrenmek istiyorum yardımcı olurlarsa sevinirim.Son dönemlerde kullandığımız kesme şekerler eridikten sonra çayda veya suda küçük yarı yumuşak bir madde kalıyor bu ne olabilir şeker kurtlanırmı cevaplayan olursa şimdiden teşekkür ederim.