Mercimek

İsim:  mercimek.jpg
Görüntüleme: 6018
Büyüklük:  28,2 KB (Kilobyte)




Mercimek : Yaz kuraklığına en dayanıklı baklagildir. Bu nedenle en yaygın olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tarımı yapılır.

Fasülye

İsim:  fasulye2.jpg
Görüntüleme: 6808
Büyüklük:  62,7 KB (Kilobyte)


Fasulye : Ekim alanı en geniş ve dağınık olan, hemen hemen tüm bölgelerimizde tarımı yapılan bir üründür. İç Anadolu'da sulanabilen alanlarda buğday ile nöbetleşe ekilir.

Nohut

İsim:  nohut.jpg
Görüntüleme: 6509
Büyüklük:  21,9 KB (Kilobyte)


Nohut : En fazla İç Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilen bir üründür. Ülkenin gereksinimi karşılandıktan sonra dış satımı da yapılır.

Diğer Baklagiller :
Bakla, bezelye, böğrülce, fiğ, burçak gibi baklagillerin tarımı tüm bölgelerimizde yapılmaktadır. İç bölgelerimizde sulanabilen alanlarda buğday ile nöbetleşe ekilir.