Alman Usulü Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

GEREKLİ SÜRE: 1 saat 15 dakika

Malzeme:
8 bardak et suyu
2 bardak mercimek (kırmızı)
2 orta soğan
50 g.tereyağı (yada margarin)
Yarım kahve fincanı un
1 bardak süt
3 yumurta sarısı
1 bardak su
Tuz kırmızı biber
6 dilim küçük ekmek
60 g.tereyağı(yada margarin)

Hazırlanması:
Bir tencereye et suyunu taşları ayıklanmış ve yıkanmış mercimeği ve bir bardak da su koyarak mercimek iyice yumuşayana dek 35 dakika kadar pişirin.Sonra et suyu ile mercimekleri bir tahta kaşıkla üstlerine bastırarak delikleri çok ince olmayan b.r süzgeçten geçirin bir tarafa bırakın.sonra başka bir tencereye tereyağı ve küçük doğranmış soğanları koyarak soğanları 7-8 dakika hafif sarana dek kavurun.unu ilave ederek soğanlarla bir dakika kadar kavurunbunları mercimek püreli et suyunu tuz ve kırmızı biberle katın.Çorbayı kaynamaya bırakın.Diğer taraftan bir sahanlığa 3 yumurtanın sarısıyla bir bardak sütü kayarak iki dakika kadar çırpın.Bu yumurtalı sütü kaynamaya bıraktığınız çorbaya katın ve iyice karıştırdıktan sonra çorba tekrar kaynama kıvamına gelene dek 1 dakika kadar ateşte bırakın.çorba kaynamaya başlayınca kaseye alın yağda kızartılmış küçük ekmeklerle servis yapın.(Kırmızı mercimek yerine siyah mercimek kullanılacak olursa mercimeğin 10-12 saatsuda bırakılmış ve süzülmüş olması gerekir.Ondan sonra aynen kırmızı mercimek gibi yapılır)
AFİYET OLSUN....