Bulgar Yemekleri - Patlıcan Soslu Bulgar Köftesi

Patlıcan Soslu Bulgar Köftesi

Köfteler için malzemeler

  • 150 gr sığır kıyması
  • 150 gr tavuk kıyması
  • Bir avuç kıyılmış maydanoz
  • Bir avuç kıyılmış dereotu
  • 5 diş kıyılmış sarımsak
  • 1 küçük kıyılmış soğan
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • karabiber
  • Un (İsteğe bağlı)
Sos için malzemeler

  • 2 büyük patlıcan
  • 2 küçük dolmalık kabak
  • 1 fincan tavuk suyu
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 4 diş kıyılmış sarımsak
  • Tuz
  • karabiber
Hazırlanışı
  1. Unun dışında bütün köfte malzemelerini bir arada karıştır ve buzdolabında koy.
  2. Patlıcanların bir kaç yerini delerek çok sıcak bir fırında közle, soğumaya bırak. Bu arada, dolmalık kabağı soy, ortadan dörde kes.
  3. Patlıcanı soy, ve dolmalık kabakla beraber püre yap.
  4. Sarımsağı büyük bir kapta yağda kızart. Patlıcan karışımını ekle, ve karıştır, tuzlu ekle, biber koy, ve beş dakika boyunca bir arada pişir. Ocaktan al kenarda dursun.
  5. Bu arada, köfteden küçük toplar yap, ve biraz una bula. isterseniz unsuz da olabilir.
  6. Köfteleri sosa kat ve beraberce 20 dakika daha pişir. Kıyılmış yeşil soğanla birlikte sıcak veya ılık olarak servis et.