Börek Tarifleri - Ispanaklı Puf Böreği

Ispanaklı Puf Böreği

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı su
  • Alabildiği kadar un


İçi için
  • 1 demet ıspanak
  • 1 adet ufak kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için

  • 1,5 su bardağı sıvıyağ

Tarifi
Hamur malzemesiyle orta sertlikte bir hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir. İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine ince doğranmış ıspanak eklenir, tuz serpilir, solana kadar kavrulur. Hamur unlu zeminde olabildiğince ince açılır. Su bardağı ağzıyla yuvarlak kesilir. Ortasına ıspanaklı iç konur, poğaça gibi kapatılır. Kenarları çatallı bastırarak yapıştırılır. Kızgın yağda, pembe renkte kızartılır.