1/2 kg süt
5-6 adet sosis
4 adet yumurta
1 çay bardağı su
300 gr çiğ kadayıf
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
kekik, karabiber
Yapılışı :
Payreks bir kabı yağlayıp, kadayıfın yarısını serin. Yağı kızdırıp içine salça, su ve sosisleri koyup pişirin. Kekik ve karabiberi katın. Hazırladığınız harcı kadayıfın üstüne koyun, ayırdığınız diğer kadayıfı bunların üzerine serpin. Üzerine yumurta ile çırptığınız sütü döküp, buzdolabında 3-4 saat kadar saat bekletin. Üstüne kaşar peyniri rendesi serpin, aralarına küçük küçük tereyağ parçaları koyup, kısık ateşli fırında kırkbeş dakika, üstü pembeleşinceye dek pişirin.
3 adet yufka
1 çorba kaşığı yoğurt
1/2 bardak süt
1 yumurta
2 çorba kaşığı bitkisel yağ
çok az margarin
100 gr kavrulmuş kıyma ya da 100 gr
Yapılışı :
Bir kasede yoğurt, süt ve yumurtayı iyice çırpın. Orta büyüklükte bir tavayı 2 kaşık bitkisel yağ ile yağlayın. Tavanızın büyüklüğüne göre yufkaları 4'e veya 3'e bölün. Tavaya bir kat yufka koyun ve üzerine yumurta karışımından sürün. Bu işlemi yufkaların yarısını bitirene kadar devam edin. Yarıya geldiğinizde Kıyma yad a ezilmiş peyniri yayın ve bir kat yufka bir kat yumurtalı karışım işlemine devam edin. Son yufkayı da ilave ettikten sonra tavanızı orta hararette ateşe koyun, böreğinizin alt yüzü pişince, diğer yüzünü pişirmek icin düz bir tabak yardımıyla çevirin. pişmiş olan kısma hafifçe margarini sürün. Diğer yüzü de pişince aynı işlemi yapın.