İçeçekler - Lohusa Şerbeti - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

İçeçekler - Lohusa Şerbeti

  1. Malzemeler :

    ½ Kg Lohusa Şekeri
    5 su bardağı Toz Şeker
    15 adet Karanfil
    3-4 Kabuk Tarçın
    15-20 bardak Su

    Hazırlanışı :

    Büyük bir tencereye su, şeker (isteğe göre ayarlanır) ve lohusa şekeri konulur. Yarım saat kaynatılır.

    Kabuk tarçınlar ve Karanfiller bir tülbent içinde tencereye atılır. Kaynatmaya devam edilir.

    Hepsi süzülerek sıcak ya da soğuk ikram edilir.

    Lohusa şerbeti, doğum sonrası ziyarete gelen kişilere ikram edilmesi adettendir. Lohusa şekeri İstanbul'da Mısır Çarşısında ve diğer yerlerde şekercilerde satılır. Yanında peksimet ya da galeta gibi şekersiz şeyler ikram edilir.


  2. 2010-06-29 #2
    Loğusa Şerbeti geleneği hakkında: Loğusalıkla ilgili en güzel geleneklerden biri de gözü aydına gelen konuklara Loğusa Şerbeti ikram edilmesidir.

    Loğusa Şerbeti, karanfil, tarçın, gıda boyası ve şekerle yapılan bir içecektir.
    Sıcak ya da soğuk ikram edilebilir.
    Gelen misafirler dışında akraba ve tanıdıkların evine sürahi içinde gönderilir.
    Çocuk erkek olmuşsa sürahinin boğazına, kız olmuşsa kapağına kırmızı tülbent bağlanır.
    Ancak bu gelenek günümüzde akraba ve tanıdıklara göndermeden çok konuklara ikram etme biçiminde yaşamaktadır.
    Şekerli ve baharatlı olduğundan anneye sütünün artması amacıyla sık sık içirilir.

    Loğusa Şerbeti nasıl yapılır? (sıcak servis) 1/2 Kg Loğusa Şekeri
    5 su bardağı toz şeker
    15 adet karanfil
    15-20 bardak su

    Yapılışı:
    Büyük bir tencereye su, şeker (isteğe göre ayarlanır) ve loğusa şekeri konulur.
    Yarım saat kaynatılır. Kabuk tarçınlar ve karanfiller bir tülbent içinde tencereye atılır.
    Kaynatmaya devam edilir.Hepsi süzülerek sıcak ya da soğuk ikram edilir.
    Loğusa şerbeti, doğum sonrası ziyarete gelen kişilere ikram edilmesi adettendir.
    Yanında peksimet ya da galeta gibi şekersiz şeyler ikram edilir.
    Sıcak servis edilirken fincana dövülmüş ceviz konulabilir.


  3. 2010-06-30 #3
    Büyükler, Lohusa şekerinin süt yapma özelliğine sahip olduğunu söylerler. Tarihimizden gelen bir adet olarak da yeni doğan bebeği görmeye gelenlere loğusa şerbeti ikram edilir. Peki, loğusa şerbeti nasıl yapılır? İşte tarifi…

    Lohusa şerbeti malzemeleri
    - 1/2 kg. lohusa şekeri
    - 5 Su bardağı toz şeker
    - 15 adet karanfil
    - 3-4 kabuk tarçın
    - 15-20 bardak su

    Lohusa şerbetinin hazırlanışı
    Büyük bir tencereye Su, şeker (isteğe göre ayarlanır) ve lohusa şekeri konulur ve yarım Saat

    Kabuk tarçınlar ve Karanfiller bir tülbent içinde tencereye atılarak kaynatmaya devam edilir.
    Bir müddet daha kaynatıldıktan sonra süzülerek Sıcak ya da soğuk ikram edilir.
    Hazırladığınız şerbeti bir şişeye koyup buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.
    Servisi sıcak yapacaksanız fincana dövülmüş ceviz koyabilirsiniz.
    Şerbete lohusa şekerinin konulmasının amacı şerbete kırmızı rengi verdirmek içindir. Onun yerine kırmızı renkte gıda boyası da kullanabilirsiniz.

    Lohusa şerbeti nedir?
    - Doğum sonrası bebeği görmek için ziyarete gelen kişilere lohusa şerbetinin ikram edilmesi adettir.
    - Lohusa şekeri, İstanbul'da Mısır Çarşısı'ndan ve şekercilerden temin edilebilir.
    - Yanında peksimet ya da galeta gibi şekersiz şeyler ikram edilir


  4. 2011-05-19 #4
    Lohusa Şerbeti

    20 - İçeçekler - Lohusa Şerbeti


  Okunma: 3483 - Yorum: 3 - Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -