Karışık Sebzeli Biftek

Malzemeler


  • 500gram Biftek (ince şeritler halinde kesilmiş)
  • 1 orta boy kırmızı soğan
  • 2 adet yeşil soğan (doğranmış)
  • ½ fincan dilimlenmiş mantar
  • 1 diş sarımsak (dilimlenmiş)
  • 1 adet zencefil (dilimlenmiş)
Marine Etmek için



  • 2 yemek kaşığı light soya sosu
  • 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
Sos



  • 3 yemek kaşığı dark soya sosu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sherry
  • Pişirilen etin suyu
Hazırlanışı

  1. Marine etmek için hazırladığınız malzemeleri karıştırarak etlerin üzerine dökün. 15 dk. marine edin.
  2. Wok'u ısıtın. 2 yemek kaşığı yağla birlikte etleri pişirin.
  3. Etleri bir tabağa alın.
  4. Etin suyundan 2 yemek kaşığı alın (sosa eklemek için). Wok'a soğan, sarımsak ve zencefili koyarak kavurun.
  5. Son olarak mantarları ekleyin. Mantarların rengi değişinceye kadar pişirin.
  6. Sos için gerekli malzemeleri karıştırdıktan sonra Wok'a sebzelerin içine ekleyin. Karıştırarak 1-2 dk. pişirin.
  7. En son olarak etlleri ekleyin. Hepsini kısık ateşte 1-2 dk. karıştırın.
  8. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun.