Malzemeler

  • 350 gram tavuk ciğeri
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet arpacık soğan
  • 5 yemek kaşığı krema
  • ½ fincan konyak
  • 50 gram tereyağ
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı

  1. Tavuk ciğerlerini ikiye bölün.
  2. Soğanları küçük küpler halinde kesin.
  3. Tereyağını bir kaba koyarak soğanları kavurun.
  4. Ciğerleri, tuz ve karabiber ekleyerek ekleyin ve 5 dk. pişirin.
  5. Konyağı dökün, karıştırın ve hemen ocaktan alın.
  6. Pişirdiğiniz karışımı, yumurtaları ve kremayı bir kaba koyarak blenderdan geçirin.
  7. Karışımı küçük kaplara bölerek önceden 150 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
  8. Soğuduktan sonra tost ekmeği, kornişon ve domatesle birlikte servis yapın.


Afiyet Olsun.