Malzemeler

  • 3 adet haşlanmış yumurta
  • 25 gram yumuşak tereyağı
  • 225 gram haşlanmış ve küçük parçalar halinde kesilmiş kuşkonmaz
  • 25 gram kaşar peyniri

Süslemek için

  • Semizotu yaprakları

Beşamel sosu için

  • 1,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı süt

Hazırlanışı

Yumurtaların sarılarını ayırın ve küçük bir kabın içine koyun. Tereyağını ile birlikte ilave edin. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ile tadlandırın. Bu karışımı yumurta aklarının içlerine doldurun. Küçük parçalar halinde doğranmış kuşkonmazı üzerine ilave edin ve yumurtaları, 6 küçük kasenin içine oturtun.
Bu arada Beşamel sosunu şu şekilde hazırlayın:

Tereyağını küçük bir kabın içine koyup eritin. Devamlı karıştırmak suretiyle unu katın. Yine karıştırarak 1 dakika kavurun ve sütü ilave ederek kaynatın. Kaynadıktan sonra 2 dakika daha ocağın üzerinde tutun. Ateşten indirin. Beşamel sosunu yumurtaların üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Kapları sıcak fırına koyarak 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra aynı kapların içinde, semizotu ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun.