Malzemeler

3 Su B. Pirinç
1 Soğan
2 Havuç
1 Su B. Bezelye
2 Çorba K. Kuş Üzümü
2 Defne Yaprağı
2 Domates
1 Su B. Et Suyu
2 Çorba K. Tereyağı
Tuz
Su
Üzeri İçin:
Kaşar Peyniri

Hazırlanışı

Pirinci ve kuş üzümünü ıslayın. Güvece tereyağını alın. Soğanı doğrayın ve güveçte kavurun. Havucu rendeleyip ilave edin. Defne yaprağı, kuş üzümü ve bezelyeyi de koyun. Kavurduktan sonra yıkanmış pirinci ekleyin.

Karıştırın etsuyunu ve sıcak suyu ekleyin. Tuzunu atın. Küp küp doğranmış kaşar peyniri, domatesi ve bezelyeyi de en üste koyun. Güvecin içini yağlı kağıtla kapatın. Üzerini alüminyum folyoyla kaplayın. önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında pişirin.