Soru 1) Resimimi Nasil Programda Acabilirim ?

Cevap: Üst Menüden FILE/OPEN'e tiklayarak Resmimizin Oldugu dizini bulup Ac'a Tiklayarak Programda Resmimiz Acilmis Olur.

Soru 2) Resimimi Actiktan Sonra Nasil Yazi Yazabilirim ?

Cevap: Kösede Aa Simgesine Tiklayaraktan Yazimizi Yazabiliriz --> 36 - Real Draw Nasıl Kullanılır?

Soru 3) Yazilarimi Nasil Sekillendirebilirim ?

Cevap: Alttaki Menü Araciligiyla Yazilarinizi Sekillendirebilirsiniz Allta Aciklamalarini Yaptim!

  • COLOR & TEXTURE: Yazilarinizi Renklendirmek icin!
  • Transparency: Yazilariniza Seffaflik Verme!
  • Bevel: Yazilariniza Kabariklik Verme!
  • Shadows & Effect: Yazilariniza Gölge ve efekt verme!
  • 3d Lighst: Yazilariniza iSik verme!
  • Library A: Yazilarinizi Sekilden Sekle Sokuyor!
  • Library B: Buda Library A gibi Yazilarinizi Sekile Sokuyor!
  • User: Burada Aynen Library A ve B gibi Yazilarinizi Bicimlendiriyor
  • Objects: Burdada Yazilariniza Eger Nesneler Katmak istiyorsaniz Objects'ten Bir tane Nesneye Yada Icon'a Tiklayip Sayfamizda Olmus oluyor!

    Soru 4) Kösedeki Simgeler Ne icin Kullanilir ?

Cevap:

  • Resiminizi YAda yazinizin Bir kismini Boyamak icin!
  • Resminizi Bicimlendirmek icin!
  • Resminizi Yakinlastirmak icin!
  • 36 - Real Draw Nasıl Kullanılır? Yazi Yazmak icin iLk Baslarda Zaten Göstermistim!
  • Real draw'Da Baska Pencere Acilmayip Oldugunuz Pencerede Resmimizi Oldugumuz Sayfada AcmaK icin!
  • Bos sayfada iken Sayfayi Boyayamak icin!
  • Küre Olusturmak icin Yandaki Ok'a basinca Bir tane daha var! Ondada Bri küre icine iKi Küre Yapabilirsiniz!
  • 37 - Real Draw Nasıl Kullanılır? Resiminize Yada Yazimiza Yildiz Olusturmak icin!
  • Anlatim Yapmak iSitiyorsaniz egerki Yada Bir resimde Bi yeri Göstermek istediginiz Zaman Bu ok'u Kullanabilirsiniz!
  • 38 - Real Draw Nasıl Kullanılır? Cizgi ( Yorumsuz )
  • 39 - Real Draw Nasıl Kullanılır? Bos Sayfamiza Kalemle Yazi Yazmak istiyorsaniz Bu Kalemle Yazabilirsiniz ama Biraz Zor
  • Resminize YAda Yazilariniza Kücük isik yada ikinci bir yildiz olusturmak icin!
  • Yazilarinizi Yada Resimlerinizi 360 derece Döndürebilmek icin!
  • Resimlerinizi Yada Yazilarinizi Bunla Egebilirsiniz!

Soru 5) Ben Yazimi Bevel'den Kalinlastirdim ( Kabarttim ) ama Yazimin Yanlari siyah duruyor Bunu Yazi Rengimle Bir Yapamammi ?

Cevap: Sag Kösedeki 40 - Real Draw Nasıl Kullanılır? Toogle Bevel Panel Basinca Söyle Bir Panel Acilir 41 - Real Draw Nasıl Kullanılır? Burdaki 2. Secenegi Biraz Sol tarafa götürerek Siyah renk Gitmis olacak!

Soru 6) Ben Resmimi Actim ama resimdeki Renkler Yazima Uymuyor resimimdeki biyerin rengini nasil yazimin rengi yapabilirim ?

Cevap: Evet böyle bir sansimiz Var (: Yazimiz Secili iken Üstteki Menünün Sol tarafinin altinda Söyle bir Renk Secme Dügmesi vardir 42 - Real Draw Nasıl Kullanılır? buna tikladiktan sonra Yazimizin Resimdeki Renge Dönüsmesi icin resminizin istediginiz yere tiklayin ve yazimiz o renge dönmüs olur!

Soru 7) Ben Shadows Effect'den Bu Nesneye tikladim yada baskalarina ama Ben Yazimin Cevresini baska renkle kaplamak istiyorum Nasil Yapabilirim ?

Cevap: Sag Kösedeki Effect Bölümünden Kirmizi Renk'e Tiklayarak Acilan Yeni Pencerede iStediginiz renk'i Verip Tamam'a Tiklayin ve yazinizin etrafi belirttiginiz renk olmustur.

Soru 8) Yaptigim Resimi yada Yaziyi Transparan Yapabilirmiyiz? (Bir aralar bende sormustum )

Cevap: Yazimizi yada Resmimizi Yaptiktan Sonra FILE/BITMAP EXPORT Colors'un Üstündeki Menüden PNG TRANSPARENT'i tiklayip Sag Alt kösedeki Export'a tiklayip Resmimizi yada yazimizi transparan bir sekilde kaydetmis oluruz.

Soru 8) Real draw Programi ile Hareketli Resim yapabilirmiyiz?

Cevap: Real draw programi ile Hareketli Resim Yapamayiz ama Real draw'da yaptigimiz resimleri kayit edip ulead gif animator 5 ile hareketlendirebilirsiniz nerden bulabilirim full sürümünü derseniz Pm. atin Size full sürümünü Atarim (:

Soru 9) Real draw programinda Yapmis oldugum Resimleri yada Yazilari kayit edip programi kapattiktan sonra Tekrardan düzenleyebilirmiyim?

Cevap: Evet Düzenleyebilirsiniz ama Resiminizi YAda Yazinizi FILE/SAVE AS'den dosyamizi kayit ederken Kayit türü (Project Files .rdw) Olmasina dikkat edin kayit ettikten sonra programi acip kapayin ve Kayit ettigimiz rdw dosyasinin üstüne iki kere tikladigimiz zaman Tekrardan Resminizi Yada Yazinizi Düzenleyebilirsiniz.

Soru 10) Benim Yazimin YAda Resmimin Boyutuna Göre Bos sayfayi Ayarlamak iStiyorum Nasil Yapabilirim?

Cevap: Üsteki Menüden PROJECT/TRIM CANVAS'a tiklayarak Problemi Cözebilirsiniz.

Soru 11) Benim Begendigim Güzel resimleri ikonlari Ben Real Draw'da Kayitli olmasini istiyorum Objects Bölümüde ama Nasil yapilir Bilmiyorum?

Cevap: ikonumuz secili iken Sag tiklayip ADD TO OBJECTS LIBRARY'bastiktan sonra objects bölümünü tiklayarak Kayitli Oldugunu Görebilirsiniz.

Soru 12) Yazimi Nasil Bos Sayfada Ortalarim ?

Cevap: Yazimiz Secili iken En Assagadaki Menüden Küre'ye Tiklayip Yazimizi Ortalamis oluruz.

Soru 13) Yazimi Yada Resmimi Assagi Yukari Sag Sola Nasil Cevirebilirim?

Cevap: Burdaki 1. Nesne Yazimizi Yada Resmimizi Sag Sola Cevirmemize Yariyor. 2. ise Yukardan Assagi Döndürmeye Yariyor.

Soru 14) Resimimi YAda Yazimi Yazdim Bitirdim Kayit Etmek icin Ne yapmaliyim ?

Cevap: Yukardaki Menüden FILE/SAVE AS dosya türünü belirledikten sonra Yaptigimi Calismaya ismini verip kaydet'e basip kayit edebilirsiniz.

Soru 15) Hareketli Bir Resimi Yada Yaziyi Real draw'da Acabilirmiyim?

Cevap:Kösedeki Bu nesneye tikladigimizda Resimi Acip iceri alabiliriz ama Real draw'da oynamaz Sadece Ana resimi Gelir!

Soru 16) Benim Resimimim Yaninda Beyaz yerler var Yada Sadece Resimde görmek istedigimiz yerleri Nasil Resimin icinden Cikarabiliriz ?

Cevap: Kösedeki bu simgeye 38 - Real Draw Nasıl Kullanılır? Tikladiktan sonra Resimden Cikarmak istedigimiz Yerleri Cizgiyle Belirleyip ( Basladiginiz noktadan Bitise Kadar cizgiyi getirmek zorundasiniz yoksa olmaz! ) Ctrl+A 'ya basip Resimlerimizin hepsi Secili iken Üsteki Menüden BITMAP/CROP TO OBJECT'ti tiklayarak iStedigimiz Yerler resimden cikmis olacak.

Soru 17) Yazdigim Yazinin Harfleri Birbirinden Ayri Olmasini isitiyorum Nasil Yapabilirim?

Cevap: Yaziniz secili iken OBJECT/BREAK APART'a tiklayarak yazdiginiz yazinin harfleri birbirinden ayri olmustur.

Soru 18) Yazimi Real Draw'Da 3d Boyutlu Yapabilirmiyim ?

Cevap: Evet Yapabiliriz Bevel Menüsünden En Alttan Soldan Saga altincisi'na basip yapabiliriz.

Soru 19) Resimimi Almak icin FILE/OPEN'i TIkladim ama ben resimimi Buludungu Dizinde Göremiyorum diyorsaniz ?

Cevap: FILE/OPEN'i actiktan sonra Resimimizin Türü jpg,png,bmp Hangisiyse Dosya Türünden Secersek Resimimiz Görünmüs Olur.

Soru 20) Real Draw'i her actigimda Beyaz Sayfa cikiyor Degistirmek istiyorum ama Nasil bilmiyorum?

Cevap: YuKaridaki Menüden PROJECT & SIZE COLOR'a tikladiktan sonra acilan menüden CANVAS COLOR Bölümünden istediginiz Renk'i uygulayarak Tamam'a Basip Beyaz Yerin yerine Belirlediginiz renk Gelmistir.