Destek ve Hareket Sisteminin Korunması için Yapılacaklar

- Konu Toplam: 30585 kez okundu ve konuya toplam 78 kez yorum yapıldı.
+ Yorum Yaz

1. Destek ve Hareket Sisteminin Korunması için Yapılacaklar

Destek ve hareket sisteminin sağlığını korumak için alınabilecek bazı önlemler şunlardır

1. Ağır yükler kaldırmamak ve kaslara aşrı yüklenmemek,
    2. Gerektiğinde ağırlığı bel ile yük arasında fazla uzaklık bırakmadan dizleri bükerek kaldırmak,
    3. Bel ve karın kaslarını güçlendirici hareketler yapmak,
    4. Düzenli bir şekilde spor yapmak,
    5. Et, süt, yumurta ve peynir gibi kalsiyum ve hayvansal protein içeren yiyecekleri düzenli ve yeterince yemek,
    6. İncinen kasları kas lifleri doğrultusunda ovmak,
    7. Yaşanılan ortamların normal nem ve sıcaklıkta olmasına dikkat etmek,
    8. Çürük dişleri ve bademcik iltihaplarını zamanında tedavi etmek,
    9. D vitamini, kalsiyum ve fosfat tuzlarında yararlanmalıdır. ( eksikliğinde kemikler yeterince gelişmez raşitizm hastalığı ortaya çıkar.)
    10. Sivri burunlu, dar ve yüksek topuklu ayakkabı giymemeliyiz,
    11. Otururken dik durmalıyız,
    12. Yürürken dik yürümeliyiz,
    13. Çok fazla kilo almamalıyız.

İsim:  destek-ve-hareket_sistemi.jpg
Görüntüleme: 35290
Büyüklük:  27,9 KB (Kilobyte)

2. Destek ve Hareket Sisteminin Korunması için Yapılacaklar

konusunda aradığınız bilgiye ulaşamadıysanız, diğer konularda arama yapabilirsiniz.

3. çok teşekkür ederim ödevim için çok yararlı oldu emeği geçenlere teşekkürler...

4. Destek ve hareket sisteminin sağlığının korunması için;

1- Dengeli beslenilmelidir.
    2- İskelet ve kasların gelişmesi için yaşa uygun spor yapılmalıdır.
    3- Kemiklerin ve dişlerin gelişmesi için kalsiyum ve fosfor içeren (et, süt, yumurta ve peynir gibi) besinlerle birlikte D vitamini alınmalıdır. (D vitamini eksikliğinde çocuklarda raşitizm, büyüklerde osteomalizi denilen kemik erimesi hastalığı oluşur).
    4- Kemiklerin gelişmesi için yeterince (D vitamininin görev yapabilmesi için) güneş ışığı alınmalıdır.
    5- Sivri burunlu, dar ve yüksek topuklu ayakkabılar giyilmemelidir.
    6- Ağır yük taşınmamalıdır.
    7- Aşırı kilolardan ve spordan kaçınılmalıdır. (Kemiklerde şekil bozukluğu oluşur).
    8- Duruş ve oturuş biçimlerin dikkat edilmelidir. (Sandalyeye dik oturulmalıdır, kambur durulmamalıdır). (Kemiklerde şekil bozukluğu oluşur).
    9- Dik yürünmelidir.
    10- Yük taşınırken veya kaldırılırken dengeli (iki elle) tutulmalıdır. (Çanta tek omuzda taşınmamalıdır, yükler dizleri bükmeden kaldırılmamalıdır). (Kemiklerde şekil bozukluğu oluşur).
    11- Kasların güçlenmesi için protein içeren besinler alınmalıdır.
    12- Kırık, çıkık ve burkulmalarda (çıkıkçıya ve kırıkçıya değil) doktora gidilmelidir.

NOT :

1- D vitamini eksikliğinde çocuklarda raşitizm, büyüklerde osteomalizi denilen
    kemik erimesi hastalığı oluşur.
    2- Hareketsizlikten dolayı eklem yerlerinde kireçlenme ve buna bağlı olarak ağrılar yani romatizma hastalığı oluşur.
    3- Tetanos bakterisi, istemsiz kasılmalara yol açar. Tetanos iğnesi yaptırılmalıdır.
    4- Ani bir darbe ya da zorlamalarda kemikler kırılabilir. Kırıklar genelde kemiğin zarar gören kısmı alçıya alınarak tedavi edilir.
    Teknolojiye bağlı olarak platin çubuklarla kemiklerin kaynaştırılması, doku mühendisliği uygulamaları ile kırık bölgenin kemik yamalarla onarımı ile de kırılan kemikler iyileştirilebilir.
    Teknolojiye bağlı olarak geliştirilen uygulamalardan biri de protez kullanımıdır. Engelli kişiler protez kol veya bacak sayesinde günlük yaşantılarına devam edebilirler.

Hazırlayan:Kayseri Mithatpaşa İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji öğretmeni Murat ÜSTÜNDAĞ

5. çok saolun teşekkür ederim

6. Teşekkür ederim siz olmasaydınız ödevimi yapamıyıcaktım saolun!!!!!!!!!!!!!!

7. ALLAH Sizden Razı Olsun Çok Teşekkür Ederim.

8. ya bu 6 / a nı ödeviydi bend yapmak zorundaydım ama yapamıyordum çokkk teşekürler

9. ya çok teşekürler bu yazanda kemal arıkan 6/a öğrencisimi acaba

10. Çok Saolun Sizin Sayenizde Not Alıcağım Allah Razı Olsun

11. çok sağol hoca 100 vrdi

12. çooook tşkürler siz olmasaydnız .. ödevimi nasıl yapardm bilmiyorm ..saoln..

13. çok teşekkür ederim çok saqoLun sizin sayenizde proje ödevvimden 100 aldım

14. çok sağolunn bana çok yardımcı oldu sayenizde artı alıcamm :))))

15. çok teşekkür ederim herkeze çok yararlı oldu.

16. ayyyyyyyyy çok sağolun yaniiiiiiiiiiiiiiiii

17. ödevime çok yardımcı oldu sağolun ... SAYGILAR TAÇSIZKRAL ...

18. emeği geçenlere çok teşekkürler çok saolun

19. ALLAH razı olsun bu ödevden yüz aldım ve karnemi ayrıca sözlü notumu cok etkileyecek :):).

20. gercekten teşetkür ederim

21. çok teşekkür ederim....ödevim için çok yardımcı oldunuz... çok teşekkür ederim... Iyi günler...bu arada bir an önce sitenize üye olmak istiyorum... Bence çok faydalı bir site... Teşekkürler...:)

22. çok teşekkür ederim....

23. çok teşekkür ederim arkadaşalr not yazdığınız içinde sağolun

24. çok teşekkür ederim saygılarla

25. teşekkürler siz olmasanız ödevimi yapamayacaktım sağolun

26. coook sağlun siz benim imdadıma yetiştiniz allah toprağınızı bol etsin amin amin amin?????????????????????

27. berkay aldemir Nickli Üyeden Alıntı
    coook sağlun siz benim imdadıma yetiştiniz allah toprağınızı bol etsin amin amin amin?????????????????????
    Öldürdün Gitti Bizi :t:

28. çok teşekkür ederim :)

29. sağollllllllllllllllllllllllll

30. adam gibi bir cümle yazamamışsınız

31. çok teşekkür edrm s,zden çok güsel bilgiler bunlar:)

32. çok saolun ya ödewimi sizin sayenizde yappıorum :D

33. teşekkür ederim allah sizden razı olsun ödevim için gerekliydi :)

34. çoooook teşekkür ederim ödevimi sizin sayenizde yaptımmmmmmmmmmmmmm

35. çok güzel bilgiler emeklerinize sağlık çok teşekkürler...

36. sağolun çok teşekkürler çok güzel

37. çokkkk çokkkk teşekkürler sizin sayenizde öğretmen ödevimi çok beğendi

38. Misafir Nickli Üyeden Alıntı
    ALLAH Sizden Razı Olsun Çok Teşekkür Ederim.
    eyvallah kardeşeler birşey değil

39. çokkkk amaaaa çok teşekkür ederim aygılarımla

40. Çok teşekkürler ödevime çok büyük katkısı oldu.. Tşk bu siteyi paylaşacağım arkadaşlarımla.

41. çok saolun sayenizde ödevimi yapabildim

42. teşekkür ederim :)

43. çok saolun çok işime yaradı

44. Destek ve Hareket Sisteminin Korunması için Yapılacaklar

45. ellerinize sağlık işime çok yaradı......

46. yha gerçekten çok yardımcı oldu saolun çok teşekkür ederiz

47. bunlar ödevime çok büyük katkıda bulundu teşekkürler

48. saol be mal ecrin

49. çok çok saolun yaa 100 :) aldım herhalde söylemedi ama hoca en güzel benim kiy di

50. *Ecrin* Nickli Üyeden Alıntı
    Destek ve hareket sisteminin sağlığının korunması için;

1- Dengeli beslenilmelidir.
    2- İskelet ve kasların gelişmesi için yaşa uygun spor yapılmalıdır.
    3- Kemiklerin ve dişlerin gelişmesi için kalsiyum ve fosfor içeren (et, süt, yumurta ve peynir gibi) besinlerle birlikte D vitamini alınmalıdır. (D vitamini eksikliğinde çocuklarda raşitizm, büyüklerde osteomalizi denilen kemik erimesi hastalığı oluşur).
    4- Kemiklerin gelişmesi için yeterince (D vitamininin görev yapabilmesi için) güneş ışığı alınmalıdır.
    5- Sivri burunlu, dar ve yüksek topuklu ayakkabılar giyilmemelidir.
    6- Ağır yük taşınmamalıdır.
    7- Aşırı kilolardan ve spordan kaçınılmalıdır. (Kemiklerde şekil bozukluğu oluşur).
    8- Duruş ve oturuş biçimlerin dikkat edilmelidir. (Sandalyeye dik oturulmalıdır, kambur durulmamalıdır). (Kemiklerde şekil bozukluğu oluşur).
    9- Dik yürünmelidir.
    10- Yük taşınırken veya kaldırılırken dengeli (iki elle) tutulmalıdır. (Çanta tek omuzda taşınmamalıdır, yükler dizleri bükmeden kaldırılmamalıdır). (Kemiklerde şekil bozukluğu oluşur).
    11- Kasların güçlenmesi için protein içeren besinler alınmalıdır.
    12- Kırık, çıkık ve burkulmalarda (çıkıkçıya ve kırıkçıya değil) doktora gidilmelidir.

NOT :

1- D vitamini eksikliğinde çocuklarda raşitizm, büyüklerde osteomalizi denilen
    kemik erimesi hastalığı oluşur.
    2- Hareketsizlikten dolayı eklem yerlerinde kireçlenme ve buna bağlı olarak ağrılar yani romatizma hastalığı oluşur.
    3- Tetanos bakterisi, istemsiz kasılmalara yol açar. Tetanos iğnesi yaptırılmalıdır.
    4- Ani bir darbe ya da zorlamalarda kemikler kırılabilir. Kırıklar genelde kemiğin zarar gören kısmı alçıya alınarak tedavi edilir.
    Teknolojiye bağlı olarak platin çubuklarla kemiklerin kaynaştırılması, doku mühendisliği uygulamaları ile kırık bölgenin kemik yamalarla onarımı ile de kırılan kemikler iyileştirilebilir.
    Teknolojiye bağlı olarak geliştirilen uygulamalardan biri de protez kullanımıdır. Engelli kişiler protez kol veya bacak sayesinde günlük yaşantılarına devam edebilirler.

Hazırlayan:Kayseri Mithatpaşa İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji öğretmeni Murat ÜSTÜNDAĞ
    Hocam Allah razı olsun sayenizde ödevim bittii...

51. Ödevim için yararlı oldu teşekkürler

52. saçmalama sanki başka sitedeeee yoktuuu...........!..........

53. [QUOTE=Misafir;304335]Teşekkür ederim siz olmasaydınız ödevimi yapamıyıcaktım saolun!!!!!!!!!!!!!! yazan saçmalamış sanki başka sitede yoktu salak....!!!!.....

54. Destek ve hareket sisteminin sağlığını korumak için alınabilecek bazı önlemler şunlardır

1. Ağır yükler kaldırmamak ve kaslara aşrı yüklenmemek,
    2. Gerektiğinde ağırlığı bel ile yük arasında fazla uzaklık bırakmadan dizleri bükerek kaldırmak,
    3. Bel ve karın kaslarını güçlendirici hareketler yapmak,
    4. Düzenli bir şekilde spor yapmak,
    5. Et, süt, yumurta ve peynir gibi kalsiyum ve hayvansal protein içeren yiyecekleri düzenli ve yeterince yemek,
    6. İncinen kasları kas lifleri doğrultusunda ovmak,
    7. Yaşanılan ortamların normal nem ve sıcaklıkta olmasına dikkat etmek,
    8. Çürük dişleri ve bademcik iltihaplarını zamanında tedavi etmek,
    9. D vitamini, kalsiyum ve fosfat tuzlarında yararlanmalıdır. ( eksikliğinde kemikler yeterince gelişmez raşitizm hastalığı ortaya çıkar.)
    10. Sivri burunlu, dar ve yüksek topuklu ayakkabı giymemeliyiz,
    11. Otururken dik durmalıyız,
    12. Yürürken dik yürümeliyiz,
    13. Çok fazla kilo almamalıyız.

55. bu site cok guzel odevimi cok guzel yaptım

56. Thank you very much -D

57. soğ olun ya ödevimi yapmama yardımcı oldunuz ay muck

58. çok teşşekkür ederim

59. cok tşşekkür ederim

60. bu kadar mı çok az bence yetmez

61. çok teşekkürler yani performans ödevime çok yardım ettiniz :)

62. emeğe saygı diyorum baska bişey demiyorum çok teşkürler :))) cennete köşkünüzün bir parçası konuldu bilin :))))

63. teşekkürler hocam

64. Vallahi sağolun 100 garanti:)

65. çok teşekkürler

66. ödevim için çok yararlı oldu

67. çok teşekür ederim ödevim için çok yararlı oldu

68. Çok teşekkür ederim.Çok yardımcı oldunuz :).

69. teşekkür ederım odevime cok yardımcı oldu teşekkürler

70. saolunnn

71. Teşekkür ederim sizin sayenizde ödevimi yapmış oldum.

72. Allah razı olsun bea 100 aldm amk saqolun

73. çok güzel bilgi veriyo bilgimizi güçlendiriyo

74. Çook saolun :)

75. Çok sağolun.

76. çok ama çok tşkkrlr

77. bu siteye çokkk teşekürler
    :)

78. Sağolun arkadaşlar

79. çooook teşekkürler

AMA DAHA 4 KERE YAZMAM GEREKİYOR:d

80. destek ve hareket sisteminin sağlığımıza

Bu konuyu beğendiniz mi?

Destek ve Hareket Sisteminin Korunması için Yapılacaklar konusunu değerlendirin.
Şu ana kadar 5 üzerinden 4,22 puan aldı.
Toplam: 46 kişi oy verdi.

•  

Bu Konu için Etiketler

çok açik elbise oyunları, çok acı kalp resimleri, çok ağlayan kadınlar eninde sonunda kendilerine sarılırlar çünkü, çok ama çok korkunç cadı resimleri, çok tatlı kediler