Atatürkün Sanat İle İlgili Sözleri II

- Konu Toplam: 58491 kez okundu ve konuya toplam 44 kez yorum yapıldı.
+ Yorum Yaz

1. Atatürkün Sanat İle İlgili Sözleri II

Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur.”

“Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.”

“Yüksek bir insan topluluğu olan Türk Milleti’nin.tarihi bir özelliği de, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir.”

“Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz… Hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatkar olamazsınız.”

“Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır.”

“Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa, tam bir hayata sahip olamaz.”

“Bir milletin sanat yeteneği güzel sanatlara verdiği değerle ölçülür.”

“Güzel sanatların hepsinde, ulus gençliğinin ne türlü ilerletilmesini istediğinizi bilirim. Bu yapılmaktadır. Ancak bunda en çabuk, en önde qötürülmesi gerekli olan Türk musikisidir. Bir ulusun yeni değişikliğinde ölçü, musikide değişikliği alabilmesi, kavrayabilmesidir.”

“Güzel sanatlara da alakanızı yeniden canlandırmak isterim. Ankara’da bir Konservatuvar ve Temsil Akademisi kurulmakta olmasını zikretmek, benim için bir hazdır. Güzel Sanatların her şubesi için Kamutay’ın göstereceği alaka ve emek, milletin insani ve medeni hayatı ve çalışkanlık veriminin artması için çok etkilidir.”

“Milletimizin güzel sanatlar sevgisini her türlü vasıta ve tedbirlerle besleyerek inkişaf ettirmek milli ülkümüzdür.”

“Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkilaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır.”

2. Atatürkün Sanat İle İlgili Sözleri II

konusunda aradığınız bilgiye ulaşamadıysanız, diğer konularda arama yapabilirsiniz.

3. Başka bir konuda da den yardımcı olmuştunuz, çok teşekkür ederim.Konu:Kadınların Toplumdaki Yeri idi.Çok sağolun sizin sayenizde notlarım iyi gelecek inşallah...

4. sanat aşkı

5. çok güzel idi ama çok uzundu sadece 9 tane yazabildim çok harika şeyler var tşk ederim bu siteyi her kim koyduysa tabiki inşallah öğretmenim beğenir ve inşallah arkadaşlarımdan çok farklı yazmışımdır bilemiyorum belki öğretmen beğenir çünkü çok harika bir şey oldu vvvvaaaaaaaaaaav

6. cok saolun sayenızde odevıme daha guzel sozler buldum bu sıte cok guzel bır sıte... :)

7. Çok teşekkür ederim

8. çok güzeldi soğolun bazıları uzundu ama 7 tane yazabildim

9. çok teşekkür ederim :)

10. çok güzel bir site

11. Misafir Nickli Üyeden Alıntı
    çok güzel bir site
    Bencede çok güzel ben ıvana sert

12. çok teşekkür ederim saolun çok güzel sözler var inşallah öğretmenim beğenir..

13. teşekürler inşalah öğretmenim beyenir

14. Bence çok güzel ve iyi bir site

15. Misafir Nickli Üyeden Alıntı
    çok güzel idi ama çok uzundu sadece 9 tane yazabildim çok harika şeyler var tşk ederim bu siteyi her kim koyduysa tabiki inşallah öğretmenim beğenir ve inşallah arkadaşlarımdan çok farklı yazmışımdır bilemiyorum belki öğretmen beğenir çünkü çok harika bir şey oldu vvvvaaaaaaaaaaav
    şşugopypelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll lllllllllllllllllllll:

16. bence çok güzel sözler var umarım türkçe öğretmeni beğenir

17. çok tşkr .ödevden kurtuldum.......

18. benceee çooooooooookkkkkkk gggggggggüüüüüüüüüüüüüzzzzzzeeeeel

19. çok az vardı dersim için gerekliydi :D
    Ama olsun yinede çaba sarfedilmiş :D
    İğreeeeeeeeeeeeenç :D

20. çok teşekkürler bu benim performans ödevimdi sizin sayenizde 5 veya 4 alabilirim insallah allah razı olsun sizden...:)

21. ilk önce teşekkürler bu siteyi açaana ama biraz daha noktalama işaretlerine dikkat ederseniz sevinirim

22. bende ödev yapıyorum ama bilimi nasıl küçük düşüreceğimizi bilmitopruz yardım edin nolurr!!!

23. çok güzel bir site

24. bence viraz uzun olmuş
    biraz kısa olsaydı daha iyi olurdu
    bide 7 tane söz vardı okadar yazabildim
    ama böyle giderse bu site ünlü olmaz bence
    siz nedüşünüyorsunuz ben öyle düşünüyormu

25. atatürkün sanatla ilgili anılarıyla ilgili bilgi gönderir misiniz

26. çok teşekkürler aradığımı buldum allah razı olsun ödevim 100 gelir inş.
    bikaçda ben ekliyim
    sanatkar el öpmez sanatkarın eli öpülür....

27. çook güzel performansıma YARDIMCI OLDU

28. çoook iyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

29. çk tesekkur ederim ck işime yaradı

30. ya öok güzel ama bazıları çok uzun olsun yinede bu siteye bayıldımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm hayran kaldım anlata anlata bitiremiom ztn en güzel ödev benimki çıktı ayyy bu siteye bayıldımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

31. çok güzel sözler var.Bu siteyi kim yapmışsa ellerine sağlık.

32. Çok güzel sözler var.Bu siteyi kim yapmışsa ellerine sağlık.

33. çok güzel bir site ödevimde çok yardımcı oldu tşk.

34. Site harika öğretmenim beğenicek inşallah ama bizimki biraz çatlakkkk

35. Misafir Nickli Üyeden Alıntı
    sanat aşkı
    katılıyorum.

36. Çok PiS TşkkR EttM qarDaşıMM

37. Saol ağa =) çok yardımcı oldun =) ben de bir tane eklemek istiyorum =)
    bir ulus sanat ve sanatçıdan yoksunsa tam bir hayat sürdüremez =)
    bu ödevime yardımcı olan tek aşkım berke teşkkür ederim =) senii çokk seviyorum... 8.sınıfa gidiyorumm

38. çok sağolun ;)

39. çok güzel çok yardımcı oldu

40. özür dierim ama aaba fennin keliesi tam olarak ne anlama geliyor

41. güzel site fakat ödevime uygun söz bulamadım resim defterine yazmak için çok uzun sözler var , bence.

42. hmm... bence atatürk çok yenilikler yaptı ve bize yurdumuzu armağan etti ona en büyük teşekkür onu anmak sevip saymaktır ve onun sözleriyle insanları susturmak ona bence en büyük hediyedir herkese iyi akşamlar :)

43. vaay atatürk bu kadar uzun sözleri nereden buldu beeee

44. teşekkürler )))...

45. teşekkürler bu siteyi kim kurduysa güzel bilgiler var sanırım alıntı ama her ne ise iyi teşekkürler siteyi kuranlara

46. güzel.bi seyyyy oleyyyy kurtuldummmm .......

Bu konuyu beğendiniz mi?

Atatürkün Sanat İle İlgili Sözleri II konusunu değerlendirin.
Şu ana kadar 5 üzerinden 4,05 puan aldı.
Toplam: 37 kişi oy verdi.

•  

Bu Konu için Etiketler

atatürk ve sanat, atatürk ün müzikle ilgili söylediği atasözler, atatürkün el sanatları ile ilgili sözleri, atatürkün müzik ile ilgili sözleri, atatürkün sanat ile ilgili sözleri, atatürkün sanatla ilgili söylediği sözler, atatürkün sanatla ilgili sözleri, bilim ve sanat hakkında atatürkün sözleri, sanat ile ilgili atasözleri, sanat ile ilgili sözler, sanat ile ilgili özlü sözler, sanat ve bilim le ilgili atasözü, sanatla ilgili güzel sözler, sanatla ilgili özlü söz, sanatla ilgili özlü sözler