Hikayenin Öğeleri (Temel Unsurları) Nelerdir?

- Konu Toplam: 22796 kez okundu ve konuya toplam 28 kez yorum yapıldı.
+ Yorum Yaz

1. Hikayenin Öğeleri (Temel Unsurları) Nelerdir?

a- Olay:
    Öykü kahramanının başından geçen olay ya da durumdur. Hikâyede temel öğe veya durumdur. Hikâyeler olay eksenli yazılardır. Hikâyelerde bir asıl olay bulunur. Ancak bazen bu asıl olayı tamamlayan yardımcı olaylara da rastlanabilir.

b- Çevre (Yer):
    Hikâyede sınırlı bir çevre vardır. Olayın geçtiği çevre çok ayrıntılı anlatılmaz, kısaca tasvir edilir. Olayın anlatımı sırasında verilen ayrıntılar çevre ve yer hakkında okuyucuya ipuçları verir.

c- Zaman:
    Hikâye kısa bir zaman diliminde geçer. Hikâyeler geçmiş zamana göre (-di) anlatılır. Konu, yazarın kendi ağzından veya kahramanın ağzından anlatılır. Özellikle durum öykülerinde zaman açık olarak belirtilmez, sezdirilir. Hatta bu tür öykülerde zaman belli bir düzen içinde de olmayabilir. Olayın ve durumun son bulmasından başlayarak olay ya da durumun başına doğru bir anlatım ortaya konabilir.

d- Kişi:
    Hikâyede az kişi vardır. Bu kişiler “tip” olarak karşımıza çıkar ve ayrıntılı bir şekilde tanıtılmaz. Hikâyede kişiler sadece olayla ilgili “çalışkanlık, titizlik, korkaklık, tembellik” gibi tek yönleriyle anlatılır. Kişiler veya tipler, belli bir olay içinde gösterilir. Bu tiplerin de çoğu zaman sadece belli özellikleri yansıtılır. Romanda olduğu gibi, kişilerin bütün yönleri verilmez. Bu bakımdan hikâyede kişilerin psikolojik özelliklerine de ayrıntılı olarak girilmez.

2. Hikayenin Öğeleri (Temel Unsurları) Nelerdir?

konusunda aradığınız bilgiye ulaşamadıysanız, diğer konularda arama yapabilirsiniz.

3. daha ayrıntılı olabilirdi

4. bence gayet güzel

5. Ali G. Nickli Üyeden Alıntı
    daha ayrıntılı olabilirdi
    bence gayet güzel ve ayrıntılı tamammı

6. bana yardımcı olabilir

7. Ali G. Nickli Üyeden Alıntı
    daha nasıl ayrıntılı olabilirdiki .d .d

8. Misafir Nickli Üyeden Alıntı
    daha nasıl ayrıntılı olabilirdiki .d .d
    ve iğrenç harika

9. Ali G. Nickli Üyeden Alıntı
    bence de Ali g. ama sen anlamadıysan sana daha açık deyildir. Arkadaşlar bugün 2 yazılım var dua edelimde ikisi de iyi geçsin teki ingiliz. teki türkçe Allah herkesin yardımcısı olsun

10. arkadaşlar bugün 2 yazılım var ing. türkçe bana dua edinde iyi geçsinler yazılısı olanların Allah yardımcısı olsun

11. çok güzel

12. hümeyra senin soyadın ne ben seni tanıyorum

13. daha açıklayıcı olabilirdi

14. daha ayrıntılı bilgi olabilirdi

15. benim aradığım bilgi bu değildi ama iyi bir bilgi olmuş

16. gaaaaayyyyyyyyyyyyyyyyyyeeeeeeeeeeeeettttttttttttt tt güüüüüüüüüüüüzzzzzzzzeeeeeeeeeeellllllll çok saol

17. bence güzel ve ayrıntlıl olmuş derslerimde yararlandım

18. ya birşey soracağım ben hikayeden konuyu ve anafikri çıkarmayı bir türlü beceremiyorum anlamadım gitti kardeş nası yazcaz

19. Çok güzel olmuş teşekkürler

20. ödev yapodum çok güzel internet sitemiz var google de yazın ömer mavi ilköğretim okulu not aslında ortaıokul

21. Ali G. Nickli Üyeden Alıntı
    daha ne kadar ayrıntılı olcak anlamadıysan bizim sorunumuz değil :D

22. bence çok güzel olmuş tesekür ederim

23. Misafir Nickli Üyeden Alıntı
    bana yardımcı olabilir
    Bence de

24. Bana yarar

25. Süper hayatımı kurtardı

26. çok az olmuş benim işime yaramaz :)

27. Bence Gayet İyi Olmus İsteyen Bakmaz Arkadaş Ne Kötülüyonuz Eline Sağlık Bence

28. Bence gayet iii ama işte ders sonuçta bundan iisi can salı gı .d

29. Hoş Muhteşemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

30. gayet iyi. hey hey yeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Bu konuyu beğendiniz mi?

Hikayenin Öğeleri (Temel Unsurları) Nelerdir? konusunu değerlendirin.
Şu ana kadar 5 üzerinden 3,87 puan aldı.
Toplam: 31 kişi oy verdi.

•